Σύμφωνα με πρώτες, μέχρι στιγμής ανεπίσημες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εταιρεία ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα φτερά της στην Ελλάδα! Το όλο εγχείρημα βρίσκεται στο στάδιο της (ανα)χρηματοδότησης και προετοιμασίας, ενώ μέχρι στιγμής σκοπεύεται να γίνει προσπάθεια επανεκκίνησης το καλοκαίρι του 2010. Μάλλον κάποια από τα αεροσκάφη που θα δούμε θα είναι νέα στον στόλο (ίσως και όλα), μιας και το SX-BMG χρησιμοποιήθηκε μερικώς ως πηγή ανταλλακτικών στην Ελβετία, ενώ τα υπόλοιπα έχουν βρεί νέους χρήστες.
Από τον Αύγουστο του 2008, οπότε η εταιρεία είχε σταματήσει τις δραστηριότητες της λόγω οικονομικής εξουθένωσης, όπως είχε τότε δηλωθεί, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας σε ό,τι αφορά τα υδροπλάνα και το νομικό καθεστώς στο οποίο υπόκεινται. Βεβαίως κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, ξένα προς αυτή κοντεύουν να οδηγήσουν την έταιρη ελληνική εταιρεία με υδροπλάνα την ArGo Airways σε κλείσιμο.


Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στον τομέα αυτό. Η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη αυτού του τύπου αεροσκάφους, παρ' όλα ταύτα η γραφειοκρατεία έχει πνίξει αρκετές προσπάθειες ανάπτυξης συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων.


Παρουσίαση της εταιρείας έχει γίνει στο παρελθόν στην παρούσα ιστοσελίδα, μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.


AVNews
Hi there!

Blog Archive