Το συνδικάτο των εργαζομένων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει απεργία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν  αποσαφήνισε ποια ημέρα θα αρχίσει και πόσο θα διαρκέσει.
Όπως αναφέρει το 
ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Γερμανική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (DFS - Deutsche Flugsicherung) ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα γερμανικά δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη μια ενδεχόμενη καθολική απεργία αξιώνοντας το 25% των εργαζομένων να εργαστεί ως προσωπικό ασφαλείας--παρ` όλ` αυτά, η κινητοποίηση, όταν γίνει, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις αερομεταφορές στην Ευρώπη.

Ο Ντιρκ Φόγκελσανγκ, επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου 
GdF (Gewerkschaft der Flugsicherung), είπε ότι η ένωση των εργαζόμενων, που έχει 3.200 μέλη, θα αρχίσει απεργία από την εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα, αφού εκδώσει σχετική ειδοποίηση 24 ώρες πριν. Η υπηρεσία ελέγχου πολιτικής αεροπορίας έχει την δυνατότητα να αποφύγει την απεργία προσφεύγοντας σε διαμεσολάβηση.

Το συνδικάτο ζητά μείωση του ωραρίου για ορισμένα μέλη του, η μηνιαία αποζημίωση των οποίων ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 9.400 ευρώ.

Παράλληλα, το συνδικάτο Cockpit που εκπροσωπεί περίπου 4.500 πιλότους στη Lufthansa φαίνεται έτοιμο να κηρύξει απεργία, κάτι που ενδέχεται να πλήξει τις διεθνείς πτήσεις της γερμανικής εταιρίας. Οι πιλότοι ζητούν να σταματήσουν οι αντικαταστάσεις τους με πιλότους που προσλαμβάνονται στην Ιταλία με χαμηλότερες απολαβές.πηγή: tdn.gr


Αντίστοιχο δημοσίευμα για την απεργία στα γερμανικά εδώ.


AVNews
Hi there!

Blog Archive