Συσσωρευμένα χρέη, φαίνεται να οδηγούν σε «αναγκαστική προσγείωση», την εταιρία υδροπλάνων ArGo Airways, η οποία έστησε τη μεγάλη επένδυση με έδρα το Βόλο.
Πρωτοβουλία για να δοθεί φιλί ζωής στην εταιρία αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια τα υδροπλάνα να παραμείνουν στο Βόλο.
Άλλωστε δεν είναι διόλου μικρό το χρονικό διάστημα, στο οποίο τα έξοδα της εταιρίας έτρεχαν, ενώ τα υδροπλάνα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια εξαιτίας της απίστευτης γραφειοκρατίας που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.
Για ενάμισι χρόνο η εταιρία πλήρωνε χωρίς τα υδροπλάνα να έχουν ανάψει τις μηχανές τους, δηλαδή χωρίς κανένα έσοδο.
Αυτές τις ημέρες το υδροπλάνο που εκτελούσε δρομολόγια προς Σκιάθο και τελευταία προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Ελβετία για την ετήσια συντήρησή του.
Όμως ο προβληματισμός για το εάν θα επιστρέψει είναι μεγάλος, αφού η εταιρία δείχνει να έχει απηυδήσει από την οικονομική αιμορραγία που επέφερε στα ταμεία της το ασαφές νομοθετικό πλαίσιο, η απουσία υδατοδρομίων και πλήθος άλλων εμποδίων, τα οποία κλήθηκε να ξεπεράσει μόνη της.
Πλέον και ενώ απομένουν μόλις δύο μήνες πριν τη μεγάλη τουριστική κίνηση για το καλοκαίρι, περίοδος που ίσως αναστρέψει την κατάσταση, η ArGo Airways φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο.
Για την Παρασκευή 9 Απριλίου, στις 11 π.μ., έχει προγραμματιστεί σύσκεψη τοπικών φορέων, προκειμένου να διερευνηθεί η πρόθεση αγοράς του 10% των μετοχών της ArGo Airways, έναντι 200.000 ευρώ. Ενέργεια που θα βοηθήσει την εταιρία να λειτουργήσει απρόσκοπτα μέχρι το καλοκαίρι.πηγη: hbnews.gr
Hi there!

Blog Archive