Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τις «άγονες» αεροπορικές γραμμές. Το Δημόσιο θα καταβάλει συνολικό αντιστάθμισμα 44 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία.
Συνολικά 9 δρομολόγια, από την 1η Απριλίου, θα εκτελεί η OA για την επόμενη διετία, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνσιμού για τις άγονες, με αντιστάθμσιμα άνω των 38 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή 9 δρομολόγια αναλαμβάνει και η Athens Airways, όμως το οικονομικό αντιστάθμισμα που θα λάβει η εταιρεία για τα δρομολόγια αυτά ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας, η Aegean Airlines χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος αναλαμβάνει την εκτέλεση των γραμμών Αθήνα - Σητεία, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη - Σάμος.

Η εταιρεία Αstra Airlines χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος αναλαμβάνει την εκτέλεση της γραμμής Θεσσαλονίκη - Χίος.

Η Athens Airways χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος θα εκτελεί τις γραμμές Αθήνα - Ικαρία, Αθήνα - Κήθυρα, Αθήνα - Κάρπαθος, και Αθήνα - Σκιάθος.

Επίσης στην ίδια εταιρεία κατακυρώνονται οι γραμμές Λήμνος - Μυτιλήνη -Χίος - Σάμος - Ρόδος, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο -Σητεία, Αθήνα -Σκύρος και Θεσσαλονίκη - Σκύρος έναντι οικονομικού αντισταθμίσματος 4.481.544 ευρώ.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του του για το γεγονός ότι η Olympic Air κατέθεσε ακριβή πρόταση. Σημειώνεται ότι το υπουργείο, με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού δεν μπορούσε να απορρίψει την προσφορά της, καθώς δεν υπήρξε προσφορά από άλλον αερομεταφορέα.
πηγη: hbnews.gr
Hi there!

Blog Archive