Οι ματαιώσεις πτήσεων της British Airways (ΒΑ) εξαιτίας της τριήμερης απεργίας που ξεκίνησαν τα πληρώματα αεροσκαφών με μισθολογικά αιτήματα, προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία το Σάββατο σε χιλιάδες ανθρώπους που επρόκειτο να ταξιδέψουν. Η απεργία είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο βρετανικός αερομεταφορέας εδώ και 13 χρόνια. Τα συνδικάτα αποφάσισαν τριήμερη κινητοποίηση μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της ΒΑ....


Νωρίτερα, η British Airways είχε ανακοινώσει ότι θα μεταφέρει ποσοστό άνω του 60% των επιβατών που έχουν βγάλει εισιτήρια για πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.


Μία πτήση της BA με προορισμό το Τελ Αβίβ αργά το βράδυ της Παρασκευής ήταν η τελευταία που έφυγε από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, πριν από την επίσημη έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης τα μεσάνυκτα. Ας σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί επίσης άλλη μία τετραήμερη απεργία, αργότερα αυτό το μήνα. Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους χωρίς καθυστέρηση, καθώς οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τη θέση της Unite που είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος χρηματοδότης των Εργατικών.
Οι Εργατικοί έχουν ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα που ανάγονται στην ίδρυσή του το 1900. Ο πολιτικός διευθυντής της Unite, του μεγαλύτερου βρετανικού συνδικάτου, είναι πρώην εκπρόσωπος του Μπράουν. Οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί, που θεωρούνται οι επικρατέστεροι νικητές των εκλογών της 6ης Μαΐου, κάλεσαν τον Μπράουν να κόψει τους χρηματοδοτικούς του δεσμούς με το συνδικάτο.
«Η εξάρτηση της χρηματοδότησης των Εργατικών από την Unite εμποδίζει την ικανότητά τους να αντιπαρατεθούν με τα συνδικάτα και να στηρίξουν τα συμφέροντα των επιβατών», δήλωσε η εκπρόσωπος των Συντηρητικών για τις Μεταφορές Τερέζα Βίλιερς.
Η BA η οποία έχει 12.000 υπαλλήλους προσωπικό καμπίνας, θέλει να περικόψει ετησίως 62,5 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να αντεπεξέλθει σε μία μείωση της ζήτησης, στις ευμετάβλητες τιμές των καυσίμων και στον αυξημένο ανταγωνισμό των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της BA Ουίλι Ουόλς ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών σε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Είπε πως η εταιρία είναι καλά προετοιμασμένη και πως θα θέσει σε λειτουργία έκτακτα σχέδια.
«Θα μεταφέρουμε όσους περισσότερους από τους πελάτες μας μπορούμε. Θα σας μεταφέρουμε με ασφάλεια υπό ασφαλείς συνθήκες και θα σας μεταφέρουμε με άνεση», είπε ο Ουόλς. Ο Τόνι Γούντλι, γενικός γραμματέας της Unite, κατηγόρησε τον Ουόλς ότι κήρυξε τον πόλεμο στο συνδικάτο.
πηγη: ΑΝΤ1
Hi there!

Blog Archive