Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας για τη συγχώνευση της Olympic Air και της Aegean πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο από την επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να εξεταστεί κάθε πιθανότητα δημιουργίας καρτέλ στο χώρο των αερομεταφορών το οποίο θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον

"Δεν αρκεί η όλη διαδικασία να είναι άψογη από τυπική και νομική άποψη. Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Εξίσου σημαντική είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μέρος επιχειρηματικών συμφωνιών ή συγκρούσεων αλλά παραμένει ο εγγυητής για το δημόσιο συμφέρον και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών, η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές», έσπευσε να προσθέσει.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ζήτησε από όλους η ανάληψη των καθηκόντων τους να ξεκινήσει με μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης - παραλαβής και τους επισήμανε ότι η θητεία τους πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επαγγέλλεται η κυβέρνηση: της οικονομίας, της διαφάνειας και της λιτής, χωρίς προκλητικές συμπεριφορές, διοίκησης. Ξεκαθάρισε δε ότι οι συγκοινωνιακοί Οργανισμοί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εξυγίανση, έχουν χρονικό ορίζοντα. Δεν πρέπει να είναι απλοί διαχειριστές, αλλά να διοικήσουν με βάση συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Η νέα εταιρεία δεν θα προχωρήσει στην αύξηση τιμών, ούτε πρόκειται να μειώσει προσωπικό, διαβεβαίωσε ο κ. Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι η σύμπραξη δεν σχεδιάζει περικοπή του λειτουργικού κόστους αλλά στοχεύει σε πιο ομαλή αντιμετώπιση της κρίσης.
Οι δύο βασικοί μέτοχοι προγραμματίζουν στις 3 Μαρτίου να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης, και παράλληλα περιμένουν την τελική έγκριση της ελληνικής, καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ως συνήθως, η γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκδοθεί σύντομα, καθώς στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οι ειδικοί των Βρυξελλών δεν καθυστερούν να γνωμοδοτήσουν, γνωρίζοντας ότι τις αποφάσεις τους αναμένουν οι αγορές.

Απάντηση της ΝΔ
Ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών της ΝΔ, Σταύρος δήλωσε: "Το σχέδιο για την κάλυψη των εργαζομένων σε βάθος εικοσιπενταετίας, αντιστοιχεί σε έλλειμμα τριών χρόνων της παλαιάς Ολυμπιακής" και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για αναξιοπιστία και αντιφάσεις, αφού  προεκλογικά μιλούσε για την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Hi there!

Blog Archive