Ο κ. Ρέππας παρενέβη και στο θέμα της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της Aegean και Olympic Air, λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί τα αποκαλυπτήρια της χρεωκοπίας της πολιτικής της ΝΔ, όσον αφορά στην πώληση της Ολυμπιακής με ταυτόχρονη επιβάρυνση του Δημοσίου με δυσθεώρητα ποσά, τουλάχιστον ενάμιση δισεκατομμυρίου ευρώ». Τόνισε ότι «η Κυβέρνηση δεν είναι μέρος επιχειρηματικών συμφωνιών ή συγκρούσεων, παραμένει όμως ο εγγυητής για το δημόσιο συμφέρον και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών».
Ο Υπουργός εξήγησε ότι «δεν αρκεί η όλη διαδικασία να είναι άψογη από τυπική και νομική άποψη. Έχει αξία να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Εξίσου σημαντική είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Για τις αερομεταφορές το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η Κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών (λόγω και της νησιωτικότητας της χώρας), η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές».
πηγη: Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών
Hi there!

Blog Archive