Θα αρνηθεί χείρα βοηθείας από την Delta και την Αmerican Airlines ο προβληματικός ιαπωνικός αερομεταφορέας Japan Airlines (JAL) και ο κρατικά ελεγχόμενος φορέας που είναι υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, έως ότου οριστεί νέα διοίκηση -εάν γίνει ποτέ- σύμφωνα με προσκείμενες πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση φημολογείται ότι έχει επιλέξει τον Κάζουο Ιναμόρι, επίτιμο πρόεδρο εταιρείας ηλεκτρονικών, για διευθύνοντα σύμβουλο και επόπτη της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της JAL.
Οι Delta και American Airlines «φλερτάρουν» την JAL με ανταγωνιστικές προσφορές οικονομικής βοήθειας, καθώς επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας αλλά και να αναπτύξουν ισχυρότερους δεσμούς με την Ιαπωνία εν αναμονή της επέκτασης του αεροδρομίου Χανέντα του Τόκιο τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις αυτές επισκιάσθηκαν από το ζήτημα της άμεσης επιβίωσης της Japan Airlines. Ο αερομεταφορέας, ο μεγαλύτερος της Ασίας από πλευράς εσόδων, αναμένεται να υποβληθεί σε καθεστώς πτώχευσης αυτό μήνα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης ελεγχόμενης από την κυβέρνηση, όπως ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.
O κρατικά ελεγχόμενος οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση του αερομεταφορέα εκτιμά ότι οιαδήποτε απόφαση για επιλογή διεθνούς εταίρου θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση, ανέφερε η μία εκ των πηγών. Και αυτό, επειδή, όπως εξηγεί, μία επένδυση από τις Delta ή American θα μπορούσε να περιπλέξει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της JAL.
πηγη: naftemporiki.gr
Hi there!

Blog Archive