Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, Japan Airlines κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από πτώχευση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. «Το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ανακοινωθεί το βράδυ», διευκρίνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Μεταφορών της Ιαπωνίας, Σέιτζι Μαεχάρα.

Ο υπουργός θα κάνει εκ νέου δηλώσεις στον Τύπο μετά την κατάθεση του αιτήματος της εταιρείες σε δικαστήριο του Τόκιο, μια διαδικασία που έγινε γύρω στις 10 το πρωΐ (ώρα Ελλάδας). Η εταιρεία θα επωφεληθεί έτσι από την προστασία που προβλέπει η ιαπωνική νομοθεσία για τις πτωχεύσεις.
Ο Μαεχάρα, αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης, προσπάθησαν νωρίτερα να καθησυχάσουν τους πελάτες και τους προμηθευτές της JAL. «Είναι σημαντικό η λειτουργία της να συνεχιστεί όσο διαρκεί η αναδιάρθρωση» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η ασφαλής λειτουργία είναι η βασική προτεραιότητα μιας αεροπορικής εταιρείας».
Οι υπουργοί επισήμαναν εξάλλου ότι η εταιρεία αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία αφού τα αεροσκάφη της εκτελούν περισσότερο από το 40% των εσωτερικών δρομολογίων.

Να σημειωθεί πάντως ότι στο Χρηματιστήριο του Τόκιο η μετοχή της JAL συνεχίζει την πτωτική πορεία της. Περίπου μία ώρα πριν από το κλείσιμο έφτασε στα 4 γιέν (τα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία της), χάνοντας 1 γιέν, ποσοστό 20% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας.
πηγη: hbnews.gr
Hi there!

Blog Archive