Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τρεις επιβάτες σε ένα αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό το Ντουμπάι, ενώ βρισκόταν στο έδαφος στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, έπειτα από προφορικές απειλές που ακούστηκαν πριν από την απογείωση, ανέφερε η αστυνομία.
Το Sky News, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε πως τρεις νεαροί ʼAγγλοι μεταφέρθηκαν εκτός του αεροσκάφους και είπε πως οι έρευνες της αστυνομίας δεν βρήκαν να υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την πτήση, υποδεικνύοντας πως το περιστατικό μπορεί να ήταν μια κακόγουστη φάρσα. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε πως οι άλλες πτήσεις στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας δεν επηρεάστηκαν.
Μάρτυρες δήλωσαν στο Sky πως ένοπλοι αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιβιβάστηκαν στην πτήση EK004, η οποία επρόκειτο να απογειωθεί γύρω στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και απομάκρυναν τους επιβάτες. "Φαίνεται πως υπήρξε κάποιου είδους προφορική απειλή", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Αυτή τη στιγμή είναι υπό κράτηση.
Το αεροδρόμιο παραμένει ανοικτό". "Δεν υήρξαν ούτε φωνές ούτε κραυγές... Τους απομάκρυναν γρήγορα και έφεραν μέσα κάποια σκυλιά για να μυρίσουν γύρω", δήλωσε στο Sky News ένας επιβάτης του καθηλωμένου Μπόινγκ 777, ο Κάμερον Μακλίν. "Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να αποβιβαστούμε και μετά να ξαναεπιβιβαστούμε. Ο κόσμος απλώς έχει βαρεθεί και θέλει να συνεχίσουμε την πτήση μας".
πηγη: hbnews.gr
Hi there!

Blog Archive