Μια συνεργασία του αεροδρομίου με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
 Το 2010 είναι το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας και στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για τη σωτηρία των οικοσυστημάτων του πλανήτη, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάζει τις δράσεις του με μια συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Από την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010, σε 10 IPTV οθόνες του αεροδρομίου στους χώρους Αφίξεων και Αναχωρήσεων, προβάλλεται ένα φιλμ του Μουσείου Γουλανδρή με εικόνες από την ελληνική φύση και περιβαλλοντικά μηνύματα σχετικά με το Έτος Βιοποικιλότητας. Αξιοποιώντας τη δύναμη της εικόνας, στόχος της προβολής είναι η ευαισθητοποίηση του πλήθους επιβατών και επισκεπτών του αεροδρομίου σχετικά με την ανυπολόγιστη αξία της βιοποικιλότητας και τους κινδύνους που δημιουργεί η διατάραξή της.

Η βιοποικιλότητα αναφέρεται στην ποικιλία των μορφών της ζωής (ζώα, φυτά, μικροοργανισμοί) και είναι αναγκαία για τη διατήρησή της, επιτρέποντας σε όλους τους οργανισμούς να προσαρμόζονται σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η απώλεια βιοποικιλότητας συνεπάγεται υποβάθμιση των «υπηρεσιών» που παρέχουν τα οικοσυστήματα, όπως για παράδειγμα η παραγωγή τροφίμων, η ρύθμιση του κλίματος και η διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους.

Η συνεργασία αυτή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αναμένεται να αποτελέσει ένα ουσιαστικό πρώτο όχημα στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της προστασίας της βιολογικής ποικιλότητας.
- τέλος δελτίου τύπου -
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Όνομα: Ιωακείμ Τσιμπίδης
Διεύθυνση Email: press_info@aia.gr

Hi there!

Blog Archive