Η αεροπορική εταιρεία Air France διέψευσε σήμερα χθεσινή δήλωση του ολλανδού εκπροσώπου της ότι σκοπεύει να επιβάλει στους παχύσαρκους επιβάτες να αγοράζουν δύο αεροπορικά εισιτήρια.
"Αντίθετα με ό,τι έγραψε σήμερα ο Τύπος, η Air France δεν προτίθεται να υποχρεώσει τα υπερβολικά παχύσαρκα άτομα να πληρώνουν και για δεύτερο κάθισμα", διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εταιρεία.
"Η μόνη καινοτομία που η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι να επιστρέφει το αντίτιμο του δεύτερου εισιτήριου που κάποιος παχύσαρκος επέλεξε να αγοράσει, σε περίπτωση που η οικονομική θέση δεν είναι πλήρης", προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Χθες, εκπρόσωπος της Air France-KLM είχε δηλώσει ότι οι υπερβολικά παχύσαρκοι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το 75% της τιμής για ένα δεύτερο εισιτήριο (δηλ. το πλήρες αντίτιμο προ φόρων), επιπλέον του εισιτηρίου τους. Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι "από το 2005, η Air France προσφέρει στους εξαιρετικά παχύσαρκους επιβάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν και δεύτερη θέση, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ασφάλεια". "Η δεύτερη αυτή θέση προσφέρεται με 25% έκπτωση". Τον Νοέμβριο του 2007, η Air France και η ταξιδιωτική εταιρεία Go voyages είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο 8.000 ευρώ για διάκριση σε βάρος ενός γάλλου επιβάτη, ο οποίος ως παχύσαρκος αναγκάστηκε να πληρώσει δύο εισιτήρια προκειμένου να του επιτραπεί να επιβιβαστεί σε πτήση Νέο Δελχί-Παρίσι.
Hi there!

Blog Archive