Πραγματοποιήθηκε η εταιρική παρουσίαση της Aegean Airlines  στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε σύντομη ιστορική αναδρομή από τον Μάιο του 1999, οπότε και η εταιρία ξεκίνησε να πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις, έως σήμερα. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην στρατηγική της εταιρίας, την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης και των οικονομικών μεγεθών και την επέκταση του δικτύου και του στόλου της εταιρίας.

Η AEGEAN είναι η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία, μεταφέροντας το 2009 πάνω από 6,5 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 10% στο σύνολο του δικτύου της. Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN μετέφερε 3,8 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το 2008 ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 22%, μεταφέροντας 2,8 εκ. επιβάτες.

Αναφορά έγινε στα βασικά πλεονεκτήματα της εταιρίας μεταξύ των οποίων η ομοιογένεια και η ηλικία του στόλου, η ένταξη στην Star Alliance από τον Ιούνιο του 2010 και η αποδοχή από το επιβατικό κοινό.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες της περιόδου λόγω του οικονομικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.
πηγη: hbnews.gr
Hi there!

Blog Archive