Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα δύο πιλότοι της Qantas επειδή ξέχασαν να κατεβάσουν τους τροχούς καθώς προσέγγιζαν για την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.
Το Boeing 767 βρισκόταν σε ύψος μόλις 700 ποδών όταν ήχησε το προειδοποιητικό σήμα ότι οι τροχοί δεν είχαν κατέβει.
Οι πιλότοι είθισται να κατεβάζουν τους τροχούς μεταξύ 2.000 και 1.500 ποδών. Όταν αντιλήφθηκαν το σφάλμα τους, οι πιλότοι αύξησαν αμέσως την ισχύ των κινητήρων, ξαναπήραν ύψος, και έκαναν άλλον έναν κύκλο πάνω από το πολυσύχναστο αεροδρόμιο πριν προσγειώσουν το αεροσκάφος με ασφάλεια.
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο ανέφερε πως τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην πτήση της Δευτέρας από την Μελβούρνη κρίνονται «σοβαρά» και η αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει σε έρευνα μαζί με την υπηρεσία ασφαλείας των αερομεταφορών της Αυστραλίας.
«Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό, που όμως αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά», ανέφερε το ανακοινωθέν. «Το πλήρωμα γνώριζε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, αλλά υπήρξε μια σύντομη διακοπή των επικοινωνιών. Αντέδρασαν γρήγορα».
Η υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών της Αυστραλίας ερευνά επίσης ένα συμβάν στην πτήση που εκτελούσε ένα Airbus A330-200 της Jetstar από το Τόκιο στη Χρυσή Ακτή, όταν οι πιλότοι εντόπισαν πρόβλημα στους αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, παρόμοιο με εκείνο που αντιμετώπισε το αεροσκάφος της Air France που κατέπεσε τον Ιούνιο στα ανοικτά της Βραζιλίας.
Ο αυτόματος πιλότος στο αεροσκάφος της Jetstar αποσυνδέθηκε όταν ένας από τους αισθητήρες πιθανότατα πάγωσε, με αποτέλεσμα η ένδειξη της ταχύτητας να είναι εσφαλμένη, και ενώ το αεροπλάνο πετούσε εν μέσω καταιγίδας. Οι πιλότοι πήραν τον έλεγχο και οι 200 επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με απόλυτη ασφάλεια.
naftemporiki.gr
Hi there!