Σε συνέχεια της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ανάθεση των άγονων αεροπορικών γραμμών, που ανέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η νές προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση 24 άγονων αεροπορικών γραμμών.
Η σύμβαση που θα υπογραφεί, θα είναι διετούς διάρκειας, από την 1 Απριλίου 2010 έως τις 31 Μαρτίου 2012.
Ο διαγωνισμός είχε ματαιωθεί λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και οι πτήσεις προς τους 24 προορισμούς είχαν ανατεθεί ως τις 30 Νοεμβρίου στην Olympic Air.
Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί το χρονικό διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου ως την 1η Απριλίου, προκηρύχθηκε και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου διαγωνιστική διαδικασία διαπραγμάτευσης, με τη συμμετοχή των εταιρειών που είχαν συμμετάσχει στον ακυρωθέντα διαγωνισμό.

Μετά την αξιολόγηση των προσφορών από τις 24 άγονες γραμμές, δέκα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία ATHENS AIRWAYS , πέντε στην εταιρεία SKY EXPRESS, ενώ για τις υπόλοιπες εννέα ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και επαναπροκηρύχθηκε νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των ιδίων εταιρειών και αναμένεται η υποβολή των προτάσεών τους.
Συγκεκριμένα, η ATHENS AIRWAYS ανέλαβε τις γραμμές από Αθήνα για Ικαρία, Κύθηρα, Κάρπαθο, Σκιάθο, καθώς και τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Χίος , Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλλονιά – Ζάκυνθος και Θεσσαλονίκη – Σάμος. Στην SKY EXPRESS δόθηκαν οι γραμμές: Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος- Ρόδος, Αθήνα - Σκύρος, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αθήνα - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα.
Οι γραμμές που επαναπροκηρύσσονται είναι από Αθήνα για Αστυπάλαια, Λέρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Κάλυμνο, καθώς και οι γραμμές Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία, Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια και Ρόδος - Καστελόριζο.
Οι δύο μεγάλοι αερομεταφορείς, στη προσπάθεια τους να βγάλουν εκτός διαγωνισμού ο ένας τον άλλον, χάσανε τελικά την ευκαιρία να προσφέρουν πτήσεις με επιδότηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, η Olympic Air για μεν τις γραμμές που έκανε προσφορά η Aegean Airlines, αντιπρότεινα να τις εκτελεί χωρίς επιδότηση, ενώ για αυτές που δεν υπήρξε ανταγωνιστική προσφορά, ζήτησε πολύ υψηλό τίμημα.
Όμως, ένας όρος στη προσφορά της, έγινε αιτία να αποκλειστεί από όλες τις γραμμές. Η εταιρεία, περιέλαβε τον όρο ότι θα πρέπει να τις ανατεθούν στο σύνολό τους οι άγονες γραμμές, για να ισχύει η προσφορά για τη κάθε μία χωριστά. Ο όρος αυτός ήταν ενάντια στις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, και έτσι η επιτροπή απέκλεισε την Olympic Air από όλες τις γραμμές!
Από τη πλευρά της η Aegean Airlines, παρέλειψε να βάλει σε αρκετές γραμμές για τις οποίες έκανε προσφορά, το απαιτούμενο business plan, οπότε απερρίφθη για τυπικούς λόγους, ενώ σε κάποιες άλλες, η οι ανταγωνιστές της προσέφεραν μικρότερη τιμή.
Αποτέλεσμα, οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ελλάδος να μείνουν έξω από τη πίττα των άγονων γραμμών.
Πάντως, τη Δευτέρα ο κ. Βγενόπουλος έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου, ενώ πιθανολογείται ότι οι δύο εταιρίες θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανατρέψουν την απόφαση της ΥΠΑ.
hellenicbusiness.gr
Hi there!