Ύστερα από έξι χρόνια πτήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Germanwings πέτυχε θετικά αποτελέσματα. "Το 2009 αποδίδουμε εντυπωσιακά κάτω από δύσκολες συνθήκες", δήλωσε ο κ. Andreas Engel, διευθυντής Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων. Από την έναρξη των δρομολογίων της τον Μάρτιο του 2003, η Germanwings έχει διακινήσει πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και άγγιξε πληρότητα άνω του 80% και το 2009 πάνω από 90%. "Η αεροπορική εταιρεία μας λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ποιότητα και την πρωτοπορία. `Value for Money`, αξιοπιστία και απλότητα είναι οι τρεις παράγοντες - κλειδιά για την επιτυχία της εταιρίας μας", συνέχισε ο κ. Engel.
Το φετινό καλοκαίρι του 2009, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η Germanwings πετούσε από τη Γερμανία προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Μύκονο, Καβάλα, Κέρκυρα, από πόλεις όπως Κολονία (έδρα εταιρίας), Στουτγκάρδη (δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος), Αμβούργο και για πρώτη φορά από Δρέσδη (προς Κέρκυρα).
Ο κ. Engel δήλωσε τα εξής: "Αναφορικά με την κρίση σε σχέση με τους προορισμούς μας σε όλη την Ευρώπη, ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση και έχουμε ήδη λάβει μια σειρά μέτρων, μειώνοντας προκαταβολικά τη δυναμικότητα και αναζητώντας τρόπους να εξοικονομήσουμε βάρος και κατά συνέπεια καύσιμα. Μέχρι σήμερα καταφέραμε να μετριάσουμε τις συνέπειες της ύφεσης, εισάγοντας διάφορα μέτρα. Ως εταιρία χαμηλού κόστους με περισσότερες υπηρεσίες από άλλες και ένα πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και `Value for Money`, κερδίζουμε στις πτήσεις μας περισσότερους επιχειρηματίες ταξιδιώτες που αναζητούν τη δεδομένη αυτή περίοδο φθηνότερες πτήσεις. Επιπλέον, η Germanwings συνεχίζει να αναπτύσσεται. Mόλις ανακοινώσαμε δύο νέα δρομολόγια για το χειμώνα και για το ερχόμενο καλοκαίρι 2010".
Η Germanwings προσφέρει οικονομικές πτήσεις προς περισσότερους από 60 προορισμούς στην Ευρώπη, από τις πέντε βάσεις της, την Κολονία / Βόννη, τη Στουτγάρδη, το Βερολίνο (Schonefeld), το Αμβούργο και το Ντόρτμουντ. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία διαθέτει ένα μοντέρνο στόλο 27 αεροσκαφών Airbus A 319 και προσεγγίζει τρεις κύριες κατηγορίες πελατών: Επιχειρηματίες Ταξιδιώτες, Aτομα που επισκέπτονται Συγγενείς και Οικογένεια και Ταξιδιώτες Αναψυχής. Επί του παρόντος, οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες ανέρχονται στο 42% των επιβατών της Germanwings.
tdn.gr
Hi there!