Η Air Berlin PLC και η TUI Travel PLC χαιρετίζουν τη θετική απόφαση τηςΟμοσπονδιακής Επιτροπής Ανταγωνισμού της Γερμανίας, η  οποία επιτρέπει την μεταβίβαση των δρομολογίων City της αεροπορικής εταιρείας Hapag-Lloyd Fluggesellschaft mbH/TUIfly στην Air Berlin, αρχής γενομένης από το χειμώνα 2009/10.

Στα τέλη Μαρτίου 2009, η TUI Travel και η Air Berlin είχαν υπογράψει μια διμερή συμφωνία ανταλλαγής μετοχικών μεριδίων, στο πλαίσιο της οποίας η Air Berlin θα αποκτούσε ποσοστό μέχρι 19,99% στην TUIfly, η οποία με τη σειρά της θα εξασφάλιζε αντίστοιχο μερίδιο ελέγχου στην Air Berlin μέσω διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η παραπάνω πρόταση είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Γερμανίας, ωστόσο, η προγραμματισμένη συμφωνία ανταλλαγής μετοχικών μεριδίων τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί. Το ενδεχόμενο η TUIfly να αποκτήσει μερίδιο ύψους 9,9% της Air Berlin ή μια εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της TUI Travel PLC να καταβάλλει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στην Air Berlin, εξαρτάται από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Προσφάτως, οι αντίστοιχες επιτροπές ανταγωνισμού σε Ιταλία, Αυστρία και Πορτογαλία ενέκριναν την παραχώρηση των δρομολογίων City της TUIfly στην Air Berlin. Εκκρεμεί η απόφαση της ισπανικής επιτροπής ανταγωνισμού.
Με τη μεταβίβαση των δρομολογίων City της TUIfly, η Air Berlin ενισχύει την παρουσία της στις αγορές της Κολονίας, της Στουτγάρδης και της Ιταλίας. Η άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Air Berlin, Joachim Hunold, είναι σαφής: "Η Air Berlin επεκτείνει τον τομέα αεροπορικών δρομολογίων της σε Ευρώπη και εσωτερικό (Γερμανία), γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα για όσους πελάτες μας πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια. Ταυτοχρόνως, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον -γεμάτο προκλήσεις- οικονομικό περιβάλλον, αναμένουμε η ισχύς της Air Berlin να ενισχυθεί σημαντικά".


"Η μεταβίβαση των δρομολογίων City της TUIfly μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, όσον αφορά στον γερμανικό τομέα αερομεταφορών, στις λοιπές τουριστικές πτήσεις του χαρτοφυλακίου μας. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του, θα συμβάλλει στην οικονομική σταθεροποίηση της TUIfly, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών", υπογράμμισε ο Dr. Volker Büttcher, διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel PLC στην κεντρική Ευρώπη.

Η επίσημη έγκριση της συμφωνίας των δύο εταιρειών συνεπάγεται ότι όλα τα αεροπορικά δρομολόγια City της TUIfly θα υπάγονται στο εξής στην εμπορική ευθύνη της Air Berlin, αρχής γενομένης από τα προγραμματισμένα δρομολόγια της περιόδου χειμώνας 2009-10 (από 25 Οκτωβρίου 2009). Αυτό αποτελεί άλλωστε μια βασική παράμετρο της συμφωνίας. Η παραπάνω ρύθμιση αφορά τις πτήσεις εσωτερικού της Γερμανίας, πτήσεις που πραγματοποιούνται σε Ιταλία και Αυστρία καθώς και στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Όλες οι πτήσεις στα παραπάνω δρομολόγια για τις οποίες έχουν ήδη γίνει κρατήσεις από την TUIfly, πρόκειται να περάσουν στη διαχείριση της Air Berlin χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στα πρότυπα ποιότητας ή τις συνήθεις επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες. Για αυτό τον σκοπό, η Air Berlin θα ναυλώσει αεροσκάφη από την TUIfly υπό τη μορφή μακροχρόνιας σύμβασης μίσθωσης, αρχικά 13 αεροσκάφη για την περίοδο χειμώνας 2009-10 και 1 επιπλέον αεροσκάφος για το καλοκαίρι 2010 (συμπεριλαμβανομένων των μελών του πληρώματος).

Τα τουριστικά δρομολόγια της TUIfly στην Ελλάδα (Ρόδο, Κέρκυρα, Κω, Ηράκλειο, Aραξο), τις Βαλεαρίδες Νήσους, τα Κανάρια Νησιά και την Τουρκία, θα συνεχίσουν να γίνονται αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης από την TUIfly, όπως και πριν. Η TUIfly θα εντάξει 23 αεροσκάφη στην συγκεκριμένη αγορά, τα οποία θα λειτουργήσουν βάσει των ήδη γνωστών προτύπων ποιότητας της εταιρίας.

Κρατήσεις για όλες τις πτήσεις της TUIfly προς τουριστικούς προορισμού θα μπορούν να πραγματοποιούνται στο www.tuifly.com. Εφεξής, οι κρατήσεις πτήσεων εσωτερικού & City θα γίνονται μόνο στο www.airberlin.com. Οι πελάτες της TUIfly δεν θα αντιμετωπίσουν αλλαγές όσον αφορά κρατήσεις με ημερομηνία ταξιδιού ως τις 24 Οκτωβρίου 2009.
 
πηγη: tdn.gr
Hi there!

Blog Archive