Ποσοστό 9,9% στην Air Berlin -τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Γερμανία- αποκτά η TUI Travel έναντι του ποσού των 33,5 εκατ. ευρώ (49,4 εκατ. δολάρια) και σε μια συμφωνία που εδραιώνει τη συνεργασία μεταξύ δύο από τους τρεις μεγαλύτερους αερομεταφορείς της χώρας.

Η Air Berlin εξασφάλισε προσφάτως την έγκριση για να αναλάβει ορισμένα δρομολόγια της TUIfly, θυγατρικής της TUI Travel. Οι δύο πλευρές είχαν ματαιώσει τον προηγούμενο μήνα τα σχέδιά τους για συμφωνία αμοιβαίας ανταλλαγής μετοχικών μεριδίων, ενώ η εξασφάλιση μεριδίου στην Air Berlin εκπροσωπεί ακόμη ένα βήμα στα ευρύτερα σχέδια της ΤUI για στρατηγική συνεργασία με τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους.
Η TUI ήδη ελέγχει σημαντικό μερίδιο της γερμανικής αεροπορικής αγοράς μέσω της θυγατρικής της, TUIfly, της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στη Γερμανία. Τόσο η TUIfly όσο και η Air Berlin ανταγωνίζονται με το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας -τη Lufthansa- όπως και με μικρότερου μεγέθους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, όπως η Germanwings και η Ryanair.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΤUI θα αγοράσει περίπου 8,5 εκατ. νέες μετοχές της Air Berlin, με τιμή ανά μετοχή στα 3,94 ευρώ (5,79 εκατ. δολάρια). Η Air Berlin σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια για διαφόρους επιχειρηματικούς σκοπούς.
πηγη: naftemporiki.gr
Hi there!

Blog Archive