Την δέσμευση της Marfin Investment Group (MIG) «του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου να συνεχίσει να βάζει το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το βραχυχρόνιο επιχειρηματικό συμφέρον όσο διαρκεί η οικονομική κρίση» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου Ανδρέας Βγενόπουλος στην τελετή της επίσημης έναρξης της λειτουργίας της νέας Ολυμπιακής, της ΟLYMPIC AIR, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής.
Ο κ. Βγενόπουλος ευχαρίστησε, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο είπε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στηρίξει την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής αγνοώντας μικροπολιτικά συμφέροντα. Ευχαρίστησε επίσης τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
Ο κ. Βγενόπουλος επισήμανε ότι το κατόρθωμα της Olympic Air δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συμπαράσταση και την σκληρή δουλειά των πέντε χιλιάδων εργαζομένων της, «πολλοί από τους οποίους προέρχονται από την παλαιά Ολυμπιακή οι οποίοι απαρνήθηκαν προνόμια, αργομισθίες και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για να ενταχθούν στη νέα εταιρία».
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας Αντώνης Σιμιγδαλάς επισήμανε ότι η Olympic Air είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των πέντε χιλιάδων εργαζομένων της και αποτελεί μια αξιόπιστη, και φιλική προς τον πολίτη εταιρεία που θα πετάει σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Σιμιγδαλάς είπε ότι υποβλήθηκαν αρχικά 43.000 αιτήσεις που οδήγησαν στην επιλογή των 5.000 εργαζομένων. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας της, σήμερα, η Olympic Air πραγματοποιεί 180 πτήσεις ημερησίως σε 51 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταφέροντας περισσότερους από 10.000 επιβάτες, με ένα στόλο 24 αεροσκαφών. Στόχος της εταιρίας είναι την Ανοιξη του 2010, να διαθέτει στόλο 32 αεροπλάνων από τα οποία τα περισσότερα θα είναι καινούργια ή με ελάχιστα χρόνια πτήσης.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.
πηγη: greekmoney.gr


Hi there!

Blog Archive