Αντιμέτωπη με ζημιές ήρθε τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η Lufthansa, η οποία προειδοποίησε μάλιστα ότι η αδύναμη ζήτηση θέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» τους ετήσιους οικονομικούς στόχους της.
Ο μεγαλύτερος βάσει εσόδων αερομεταφορέας στην Ευρώπη εμφάνισε το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου καθαρές ζημιές ύψους 32 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών κερδών ύψους 529 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Τα λειτουργικά κέρδη του διαμορφώθηκαν στα 226 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 76% σε σχέση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2008, ενώ τα έσοδα το ίδιο διάστημα κατέγραψαν πτώση 13%, στα 16,2 δισ. ευρώ.
Στην ανακοίνωσή της η Lufthansa κάνει λόγο για «επίμονα αδύναμη ζήτηση» και διαρκείς πιέσεις στις τιμές, ενώ επισημαίνει ότι αρχίζει και πάλι να αυξάνεται το κόστος των καυσίμων εν μέσω σημαντικής ενίσχυση των διεθνών τιμών πετρελαίου.
«Υπ' αυτές τις συνθήκες αναμένουμε μεγάλη πτώση στα έσοδα και πιέσεις στην κερδοφορία για το σύνολο του έτους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τα αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πρόσφατες επισημάνσεις της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορέων (IATA) ότι η ουσιαστική ανάκαμψη του κλάδου θα αργήσει να έρθει.
Η ΙΑΤΑ εκτιμά ότι οι αερομεταφορείς ανά τον κόσμο θα έρθουν φέτος αντιμέτωποι με συνολικές ζημιές ύψους 11 δισ. δολαρίων. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα ακόμη δύο μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, η British Airways (6 Νοεμβρίου) και η AirFrance KLM (18 Νοεμβρίου).


πηγη: naftemporiki.gr
Hi there!

Blog Archive