Η ισπανική αεροπορική εταιρία Iberia σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την τακτική αντίστοιχων εταιριών χαμηλού κόστους οι οποίες χρεώνουν τις αποσκευές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, η Iberia θα χρεώνει τους επιβάτες επιπλέον 15 ευρώ για κάθε βαλίτσα από τις 20 Οκτωβρίου.

«Είναι υπό μελέτη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεάζει όλους τους επιβάτες ή πότε θα τεθεί σε εφαρμογή», δήλωσε εκπρόσωπος της Iberia και συνέχισε: «Πολλοί επιβάτες θέλουν να ταξιδεύουν με πολύ χαμηλές τιμές και ένα από τα μέσα για να επιτευχθεί αυτό είναι να διαχωρίσουμε το εμπορευματοποιημένο προϊόν».
Την ίδια τακτική ακολουθεί και η American Airlines οι επιβάτες της οποίας καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο για τη μεταφορά της δεύτερης αποσκευής τους.
Πάντως, ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις καθώς δυο ισπανικές ενώσεις καταναλωτών διαδήλωσαν κατά της απόφασης της εταιρείας χαρακτηρίζοντάς την ως παράνομη, καθώς οι νόμοι στην Ισπανία για τις αερομεταφορές ορίζουν ότι η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τον επιβάτη και τις αποσκευές του, μέχρι ένα ορισμένο βάρος.
 
πηγη: cosmo.gr
Hi there!

Blog Archive