Direkt zum Hauptbereich

H Continental Airlines εντάσεται στη Star Alliance

Oι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών-μελών της Star Alliance καλωσόρισαν στη συμμαχία το 25ο μέλος της: την Continental Airlines. Η ένταξη της Continental Airlines θα ενισχύσει περαιτέρω τα τρία κύρια οφέλη που προσφέρει η συμμαχία στους πελάτες της: παγκόσμια εμβέλεια, διεθνή αναγνώριση και ομαλή εμπειρία ταξιδιού. H συμμετοχή της Continental στην Star Alliance, έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προηγούμενου έτους για τη στρατηγική συμμαχία της με την United Airlines. Ειδικοί από τις δύο αεροπορικές εταιρείες, καθώς και από τη Star Alliance εργάζονται μαζί τους τελευταίους 18 μήνες, ώστε να εξασφαλίσουν την πρώτη επιτυχή μετάβαση μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας από μια παγκόσμια συμμαχία σε μία άλλη.
"Η είσοδος της Continental Airlines στη Star Alliance ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία μετακινείται απευθείας από τη μία συμμαχία στην άλλη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης", δήλωσε ο κ. Jaan Albrecht, διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance. "Οι ταξιδιώτες μας μπορούν τώρα να αρχίσουν να εκτιμούν τα πλεονεκτήματα που φέρνει η Continental στο δίκτυο της Star Alliance και οι πελάτες της Continental να απολαμβάνουν τα ενισχυμένη οφέλη της συμμαχίας".
"H μετάβαση της Continental στη Star Alliance είναι μία από τις πιο σημαντικές στρατηγικές κινήσεις που έχουμε καταφέρει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στην Continental", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Larry Kellner. "Η συμμετοχή μας στη Star Alliance μας καθιστά ικανούς να παρέχουμε ένα ευρύτερο δίκτυο στους πελάτες μας και να πετύχουμε καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα και ένα ισχυρό μέλλον για τους συναδέλφους, τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες, ως αποτέλεσμα των πλεονεκτημάτων της συμμετοχής στην μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία στον κόσμο".
"Η ένταξη της Continental επεκτείνει ακόμη περισσότερο το δίκτυο της Star Alliance, προσφέροντας στους πελάτες μας την πλέον ευρεία παγκόσμια πρόσβαση και την μέγιστη επιλογή υπηρεσιών", δήλωσε ο κ. Glenn Tilton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της United Airlines. "Καλωσορίζουμε το σύμμαχό μας, την Continental, η οποία προσθέτει τεράστια αξία στους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και τις τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετούμε".
Παγκόσμια κάλυψη Λόγω της περιορισμένης αλληλοκάλυψης μεταξύ των δικτύων της Continental και της Star Alliance, οι πελάτες της συμμαχίας έχουν τώρα τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 19.500 καθημερινές πτήσεις που εξυπηρετούν περίπου 1.071 αεροδρόμια σε 171 χώρες. Το δίκτυο ενισχύεται κυρίως στη Βόρεια Αμερική, από και προς τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε όλo τoν Βόρειο Ατλαντικό και τον Ειρηνικό.
Στη Βόρεια Αμερική, η Continental προσθέτει τρεις κόμβους –τη Νέα Υόρκη/Newark, το Χιούστον και το Κλίβελαντ- προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους πελάτες της Star Alliance. Το εκτεταμένο δίκτυο της Continental στην Λατινική Αμερική θα αυξήσει τις ταξιδιωτικές επιλογές για τους πελάτες της Star Alliance προς το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Καραϊβική.
Στην άλλη πλευρά του Βόρειου Ατλαντικού, η Continental θα προσθέσει επίσης επιλογές για τους ταξιδιώτες της Star Alliance, κυρίως στην πολύ σημαντική αγορά Νέας Υόρκης-Λονδίνου. Οι επιλογές στην περιοχή του Ειρηνικού ενισχύονται από τις υπερ-Ειρηνικές πτήσεις της Continental προς την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία, και από τις πτήσεις της Continental Micronesia, με βάση το Γκουάμ.
Εκτός από τα οφέλη του δικτύου, οι πτήσεις της Continental μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δρομολογίων για ταξίδι με τους ναύλους Round the World και North American Airpass, της Star Alliance. Επιπλέον, η Continental θα πουλά και τα 13 προϊόντα ναύλων της συμμαχίας και θα συμμετέχει στο προϊόν Star Alliance Conventions Plus.
Με τη συμμετοχή της στη Star Alliance, τα μέλη του OnePass, του προγράμματος για τακτικούς ταξιδιώτες της Continental, θα μπορούν τώρα να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια με όλους τους αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance. Οι κάτοχοι OnePass Gold και Platinum Elite αποκτούν αυτόματα Star Alliance Gold Status, και θα απολαμβάνουν οφέλη όπως πρόσβαση σε περισσότερα από 954 lounges, επιπλέον επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών, προτεραιότητα παράδοσης αποσκευών, αποκλειστικά σημεία για το check-in εισιτηρίων και προτεραιότητα στη λίστα αναμονής κατά την κράτηση αλλά και στο αεροδρόμιο. Οι κάτοχοι One Pass Silver Elite αποκτούν αυτομάτως Star Alliance Silver Status, το οποίο τους δίνει επίσης το δικαίωμα για προτεραιότητα στη λίστα αναμονής κατά την κράτηση και στο αεροδρόμιο. Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε από τα υπάρχοντα προγράμματα τακτικών ταξιδιωτών της Star Alliance μπορούν τώρα να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν μίλια με την Continental. Επιπλέον, μέλη του OnePass θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μίλια τους ως μέρος των Star Alliance Upgrade Awards για μία αναβάθμιση καμπίνας όταν ταξιδεύουν με αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance.


πηγη: tdn.gr

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν