Direkt zum Hauptbereich

Την Ανοιξη ξεκινούν πτήσεις οι Μακεδονικές Αερογραμμές

Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου τοποθετεί χρονικά η διοίκηση της Olympic Air την έναρξη των πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών. Την επαναδημιουργία της θυγατρικής εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών για προορισμούς στους οποίους η Olympic Air δεν πετά απευθείας.
Σύμφωνα με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Σταύρο Δαλιάκα, οι αρχικές σκέψεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού του πτητικού προγράμματος των Μακεδονικών Αερογραμμών περιλαμβάνουν τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Αμστερνταμ αλλά και με πόλη της Γερμανίας.
Μάλιστα στη περίπτωση του Αμστερνταμ διερευνάται η περίπτωση συνεργασίας με την KLM, ώστε να δοθεί διέξοδος και για συνδέσεις με υπερατλαντικούς προορισμούς.
Προκειμένου το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η διοίκηση της Olympic Air συναντάται από το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Β. Ελλάδας (επιμελητήρια, τουριστικούς πράκτορες, ενώσεις ξενοδόχων κ.λπ.).
Η συχνότητα των πτήσεων, όπως διευκρίνισε ο κ.Δαλιάκας, θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα έχει ο κάθε προορισμός, ενώ σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία αεροπλάνα για να φέρουν σε πέρας το πτητικό έργο.
Οπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, Αντώνης Συμιγδαλάς, «υπάρχει ένα μέγεθος ζήτησης από το επιβατικό κοινό που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση», γιατί δεν υπάρχουν συνδέσεις με πολλούς προορισμούς, ώστε να υπάρχουν και μετρήσιμα στοιχεία. «Θέλουμε μία ποιοτική ένδειξη, αφού δεν έχουμε ποσοτική, για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε το είδος της ζήτησης, άρα και κατ’ αποτέλεσμα και την προσφορά που θα κάνουμε πάνω σε αυτή τη ζήτηση», σημείωσε.
Η εταιρία εξετάζει αυτή τη στιγμή και θα αξιολογήσει το μέγεθος των αναγκών σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με όσο το δυνατόν περισσότερους από τους ευρωπαϊκούς κόμβους γίνεται, αλλά και προορισμούς της Άπω Ανατολής και της Αυστραλασίας (μέσω τρίτων κόμβων). Από τις συζητήσεις αυτές δεν αποκλείονται και προορισμοί βαλκανικών χωρών, ενώ οι φορείς της Θεσσαλονίκης έθεσαν και ζήτημα περισσότερων συνδέσεων με προορισμούς του εσωτερικού.
Η έναρξη λειτουργίας των «Μακεδονικών Αερογραμμών», όπως διευκρίνισε ο Α.Συμιγδαλάς, θα γίνει τουλάχιστον με ένα ελάχιστο πρόγραμμα πτήσεων, που θα δικαιολογεί την ίδρυση και εγκατάσταση της αεροπορικής εταιρίας, η οποία «θα έχει την έδρα της, τα αεροπλάνα της, τα πληρώματα και το προσωπικό της στη Θεσσαλονίκη».
Ο κ.Δαλιάκας έκανε γνωστό ότι στις 25 Οκτωβρίου θα οριστικοποιηθεί το χειμερινό πρόγραμμα της Olympic Air, με περισσότερα δρομολόγια ανά προορισμό (οκτώ στη Θεσσαλονίκη).
 
πηγη: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν