Ζήτημα ημερών θεωρείται η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών μετά και την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των επτά αεροπορικών εταιρειών.

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε πάνω από πέντε ώρες, κάθησαν στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά οι επικεφαλής των Aegean και Olympic Αir, οι οποίοι συμφώνησαν ότι... διαφωνούν.
Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί με βάση τον κανονισμό 1008 της ΕΕ. Μέχρι τέλος του μηνός θα διεξαχθεί και τέλος του έτους θα έχει λήξει το θέμα.
Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν εκφράσει ενδιαφέρον οι Olympic Air, Aegean Airlines, Astra Airlines, Athens Airways, Hellas Jet, Sky Express, καθώς και η ρουμανική Carpat Air.
Εφόσον προκύψουν ενστάσεις, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα αναλάβει να προσεγγίσει τους ενδιαφερόμενους, ώστε να υπάρξει λύση.
Παράλληλα, το υπουργείο θα αναμένει τις εισηγήσεις της ΥΠΑ, ενώ δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των εταιρειών.
Τέλος, το υπουργείο προτίθεται να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΥΠΑ, ώστε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή.
πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Hi there!

Blog Archive