Τη μετάθεση των ημερομηνιών παραλαβής των πέντε -βάσει του επενδυτικού της προγράμματος- υπολειπόμενων αεροσκαφών Airbus, αποφάσισε η Aegean Airlines.

H σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε την περαιτέρω τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος διάθεσης του αδιάθετου υπολοίπου ύψους 44 εκατ. ευρώ από το πρώτο εξάμηνο του 2009 μέχρι τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2010 με νεότερο σχεδιασμό χρηματοδότησης αεροσκαφών και με βάση την ισχύουσα πρακτική διεθνώς στον χώρο των αερομεταφορέων μέσω χρηματοδοτικών και λειτουργικών μισθώσεων. Σημειώνεται πως βάσει της αρχικής συμφωνίας με την Airbus, η τροποποίηση του προγράμματος προμήθειας των αεροσκαφών δεν φέρει κάποιο πέναλτι. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική εισηγμένη να διαπραγματευτεί στο διάστημα αυτό με άλλες εταιρείες για τη μίσθωση αεροσκαφών με καλύτερους χρηματοοικονομικούς όρους. Η ρευστότητα, άλλωστε, της εταιρείας, της επιτρέπει να προβεί σε μία τέτοια κίνηση.


Μέχρι τον Ιούνιο του 2009, η εταιρεία είχε διαθέσει 91,2 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου της Aegean, ο αριθμός των αεροσκαφών το καλοκαίρι του 2010 θα έχει αυξηθεί σε 37 από 33 σήμερα.


Συμφωνία με Costa Navarino


Στο πλαίσιο της Γ.Σ., η Aegean και η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή Β. Κωνσταντακόπουλου, ενός εκ των βασικών μετόχων της αεροπορικής εταιρείας, υπέγραψαν τετραετή σύμβαση για την σύνδεση της Αθήνας με την Καλαμάτα από το Μάιο, οπότε και ξεκινά η λειτουργία του Costa Navarino.
Καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελεί προορισμό που δεν έχει συμπεριληφθεί έως τώρα στο πτητικό πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών, η πιθανότητα το συγκεκριμένο δρομολόγιο να εμφανίσει ζημιές είναι υπαρκτή, ωστόσο, η ΤΕΜΕΣ έχει εγγυηθεί τη μη δημιουργία ζημιών για την Aegean από τις πτήσεις προς Καλαμάτα.
Όπως αναφέρθηκε, το κέρδος για την ΤΕΜΕΣ από τη συμφωνία είναι ότι εξασφαλίζει εύκολη μετάβαση τουριστών από το εξωτερικό προς το Costa Navarino. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν το Μάιο, παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.


πηγη: capital.gr
Hi there!

Blog Archive