Τα συμβόλαια υπεγράφησαν στο Σβέχατ, κοντά στη Βιέννη, με το γερμανικό αερομεταφορέα να επισημαίνει ότι έχει πλέον στην κατοχή του μερίδιο μεγαλύτερο του 90% των μετοχών της Austrian Airlines.Oπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι κάτοχοι του μειοψηφικού μεριδίου έχουν προθεσμία έως τις 9 Σεπτεμβρίου να απαντήσουν εάν αποδέχονται την προσφορά εξαγοράς ύψους 4,49 ευρώ ανά μετοχή. Η προσφορά είναι πολύ κοντά στη σημερινή μετοχική τιμή της αυστριακής εταιρείας.
Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τα πρωτεία στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών η Lufthansa έχει δαπανήσει τον τελευταίο χρόνο για εξαγορές πολύ περισσότερα χρήματα από τους βασικούς ανταγωνιστές της, AirFrance-KLM και Lufthansa.
Πρόσφατα απέκτησε τον έλεγχο της Brussels Airlines, καθώς και πλειοψηφικό μερίδιο στη βρετανική bmi. Μετά και την εξαγορά της Austrian Airlines ο αριθμός των επιβατών της εκτιμάται να προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια ετησίως, ξεπερνώντας τον αριθμό των επιβατών της AirFrance-KLM.
Aπό την πλευρά της Austrian Airlines, ο διευθύνων σύμβουλος, Πέτερ Μαλάνικ, χαρακτήρισε την εξαγορά θετική εξέλιξη για την εταιρεία του, καθώς και για τους πελάτες και τους πιστωτές της αλλά και γενικότερα για την οικονομία της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο για να πραγματοποιηθεί η εξαγορά διαδραμάτισε το γεγονός ότι η αυστριακή εταιρεία εξυπηρετεί πολλούς προορισμούς στην ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.
πηγη: nafrtmporiki.gr
Hi there!

Blog Archive