Στη ματαίωση περίπου των μισών της πτήσεων προχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Jet Airways (India) Ltd., η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, εξ αιτίας της διαφωνίας της διοίκησής της με τους πιλότους.

Η αεροπορική εταιρεία ματαίωσε 169 πτήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Web site της. Οι πτήσεις προς την Ευρώπη, τη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική θα πραγματοποιηθούν κανονικά εν μέσω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης των πιλότων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Jet Airways.
Τουλάχιστον 304 πιλότοι – περίπου το 1/3 των πιλότων που εργάζονται στην Jet Airways – δήλωσαν χθες ασθένεια, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Ragini Chopra, σε τηλεφωνική της συνέντευξη.
H εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για συμβιβασμό με τους πιλότους και ο πρόεδρός της, Naresh Goyal απείλησε να κλείσει τον αερομεταφορέα, μετέδωσαν σήμερα οι Economic Times, επικαλούμενοι τον Goyal. Χθες η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να αναγκάσει του πιλότους να επιστρέψουν στην εργασίας τους. Από τη χθεσινή κινητοποίηση δεν ταξίδεψαν 13.000 άνθρωποι.
Η άρτι ιδρυθείσα ένωση πιλότων National Aviator’s Guild, ζητά από την διοίκηση της Jet Airways να επαναφέρει δύο πιλότους που απολύθηκαν χωρίς λόγο, σύμφωνα με την Business Standard, χωρίς να αναφερθεί στην πηγή της πληροφόρησής της. Ο Girish Kaushik, εκπρόσωπος της ένωσης, δεν απάντησε στις κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο.
ΠΗΓΗ: Bloomberg
Hi there!

Blog Archive