Τη μεγαλύτερη κίνηση όλων των εποχών εμφάνισε το αεροδρόμιο Heathrow τον Αύγουστο καθώς η μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών αντισταθμίστηκε από την αύξηση των ταξιδιών αναψυχής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της εταιρείας BAA που λειτουργεί το αεροδρόμιο, αναφέρεται ότι το Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, εξυπηρέτησε 6,4 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια του μήνα, σημειώνοντας αύξηση 0,3% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Ωστόσο, η συνολική κίνηση για τον όμιλο μειώθηκε κατά 3,1% τον Αύγουστο. Η κίνηση στο αεροδρόμιο London Gatwick μειώθηκε 4,6%, ενώ στο London Stansted περιορίστηκε κατά 7,8%.
Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου εμφάνισε αύξηση επιβατικής κίνησης 4,8% για πέμπτο διαδοχικό μήνα, το αεροδρόμιο της Γλασκόβης σημείωσε πτώση 13,4% και του Aberdeen μείωση 9,8%.
Η διακίνηση φορτίων (cargo) από τα αεροδρόμια του ομίλου μειώθηκε κατά 7,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Πρόκειται για την πρώτη φορά από το Νοέμβριο που η πτώση είναι μικρότερη του 10%.


πηγη: capital.gr
Hi there!

Blog Archive