Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που διαθέτει αεροσκάφη τύπου Boeing 777 παγκοσμίως είναι πλέον Emirates, μετά την άφιξη του 78ου Boeing 777 στα μέσα Ιουλίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναμένει επιπλέον 28 αεροσκάφη προς παράδοση, συνολικού κόστους 7 δισ. δολαρίων και είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί όλους τους τύπους αεροσκαφών Boeing 777: τρία 200s, έξι-200ERs, δέκα -200LRs, δώδεκα -300s, σαράντα πέντε -300ERs και δύο 777 εμπορευματικά.
Η τελευταία «άφιξη» στο στόλο της Emirates είναι το Boeing 777-300ER, το οποίο είναι ιδανικό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Συνολικά, η Emirates διαχειρίζεται έναν ολοκληρωμένο στόλο 137 αεροσκαφών Boeing και Airbus, σε 99 πόλεις, 60 χώρες σε 6 ηπείρους.
Ο Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline δήλωσε: «Τα 777 αποτελούν τη βάση του στόλου μας και χρησιμοποιούνται ώστε να μας προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία όσον αφορά την ανάπτυξη δρομολογίων. Τα αεροσκάφη τύπου 777 της Emirates πετούν σε 6 ηπείρους, έχοντας ως βάση του Ντουμπάι, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν από δίωρες πτήσεις έως και ταξίδια μακρινών αποστάσεων διάρκειας 16 ωρών, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.
«Το 777 είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος από άποψη (χαμηλών) λειτουργικών εξόδων, ενώ οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται, μας δίνουν τη δυνατότητα να το εξοπλίσουμε με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα στο εσωτερικό του αεροσκάφους και να προσφέρουμε ανάλογες ανέσεις προς τους επιβάτες. Η Emirates έχει δεσμευτεί να διατηρεί έναν από τους πλέον νέους και μοντέρνους στόλους, με σκοπό την επιπλέον ασφάλεια και άνεση των επιβατών, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει το αεροσκάφος σε ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Ο Marty Bentrott, Boeing Commercial Airplanes΄ Vice President of Sales for the Middle East, Central and South Asia ανέφερε: «Το 777 είναι το πιο επιτυχημένο δικινητήριο- μακρινών αποστάσεων- αεροσκάφος και η Emirates έχει συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία του, καθώς είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τέτοιου τύπου αεροσκάφη και συντελεί, βάσει των δεδομένων που μας τροφοδοτεί, στην διαρκή αναβάθμισή του και στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε αεροσκάφη υψηλών προδιαγραφών».
Η Emirates, καταλήγει η ανακοίνωση, πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης στο ήδη υπάρχων στόλο 777 και πλέον όλα τα αεροσκάφη της, χρησιμοποιούν το βραβευμένο σύστημα ICE (information, communication, entertainment), που προσφέρει στους επιβάτες, σε όλες τις θέσεις μεγάλη ποικιλία επιλογών 1200 καναλιών με τις τελευταίες ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, μουσική και παιχνίδια. Επιπλέον τα 777 έχουν εξοπλιστεί με τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια πτήσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σουιτών Πρώτης Θέσης, θέσεις μασάζ στην Επιχειρηματική θέση και εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα στις Οικονομικές θέσεις.

πηγη: capital.gr
Hi there!

Blog Archive