Δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι για την αεροπορική τραγωδία του 2005, με το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας «Ηλιος», κατά τη χθεσινή έναρξη της δίκης τους, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο, στη Λευκωσία. Οι πέντε κατηγορούμενοι είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της «Ηλιος», Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία ως νομικό πρόσωπο, ο διευθύνων σύμβουλός της, Δημήτρης Πανταζής, ο διευθυντής Πτητικών, Γιώργος Κικκίδης, και ο αρχιπιλότος της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ. Και οι πέντε αντιμετωπίζουν συνολικά 1.190 κατηγορίες.


Κατά τη χθεσινή διαδικασία, η κατηγορούσα Αρχή ανέγνωσε δύο εκ των κατηγοριών, που αναφέρονται στην πρόκληση του θανάτου 119 επιβατών της πτήσης της «Ηλιος», λόγω παράλειψης των κατηγορουμένων να παρεμποδίσουν πλοήγηση του αεροσκάφους από ανεπαρκές ή και ακατάλληλο πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα η πτήση να μην είναι ασφαλής και το αεροσκάφος να καταπέσει στο Γραμματικό Αττικής, την 14η Αυγούστου 2005.


Η υπεράσπιση ζήτησε να δοθεί χρόνος 2,5 μηνών, προκειμένου να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παραδεκτά και ρεαλιστικά γεγονότα, εν όψει του γεγονότος ότι, όπως αναφέρθηκε, υπάρχει θέμα παραλαβής τεκμηρίων από τις ελληνικές αρχές και λήψης περαιτέρω καταθέσεων.


Με το αίτημα συναίνεσε η κατηγορούσα Αρχή και το Τριμελές Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 27 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί.πηγη: naftemporiki.gr
Hi there!

Blog Archive