Στην εξαγορά μεριδίου της Japan Airlines (JAL) ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, American Airlines, η οποία προβλέπεται να εμφανίσει ζημίες για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα.
Οι μετοχές της JAL σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Επίσης, η American Airlines σχεδιάζει να επεκτείνει τη συνεργασία με την JAL μέσω της συνεργασίας της με την Oneworld, σύμφωνα με τις ανωτέρω πηγές.
H JAL συζητά με άλλες αεροπορικές εταιρείες για την ισχυροποίηση των δραστηριοτήτων της, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας στο Τόκιο, η οποία όμως αρνήθηκε να σχολιάσει διαπραγματεύσεις ή πιθανές επενδύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Japan Air, που έχει λάβει κρατική βοήθεια τρεις φορές από το 2001 – την πιο πρόσφατη τον Ιούνιο – συζητά για πιθανές πωλήσεις μεριδίου με τη Delta Air Lines και την Air France-KLM. Το νέο σχέδιο της JAL θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με αυτό – όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Mainichi» – η εταιρεία θα περικόψει 1.400 διοικητικές θέσεις.
Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 9,2% φθάνοντας στα 178 γιεν και διαπραγματεύθηκαν στα 174 γιεν στις 11 π.μ. στο Τόκιο. Φέτος έχουν υποχωρήσει 17% ένατνι ανόδου 16% του δείκτη Nikkei 225. H JAL αναζητεί κεφάλαια 250 δισ. γιεν (2,8 δισ. δολ.) για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei.
Εκπρόσωπος της American στα γραφεία της στο Τέξας, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για την επένδυση στην Japan Airlines.
Σημειώνεται ότι η AMR Corp., η μητρική εταιρεία της American Airlines, εμφάνισε ζημίες 2,1 δισ. δολ. πέρυσι, καθώς και τα δύο πρώτα δίμηνο του 2009. Οι ζημίες της Delta τη χρονιά που πέρασε ήταν 8,9 δισ. δολ., ενώ ζημίες πραγματοποίησε και το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.
ΠΗΓΗ: Bloomberg
Hi there!

Blog Archive