Η Ευρωπαικη Επιτροπη έδωσε χθες το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Αustrian Airlines από την Deutsche Lufthansa -το δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην Ευρώπη- έπειτα από ορισμένες παραχωρήσεις, στο πλαίσιο της εξασφάλισης του θεμιτού ανταγωνισμού.
Στο πλαίσιο των παραχωρήσεων, η Lufthansa θα επιτρέψει σε άλλες αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν δρομολόγια από Βιέννη προς Φραγκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Κολωνία και Βρυξέλες, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιον
«Η περίπτωση (Lufthansa-Austrian Airlines) καταδεικνύει ότι η ενοποίηση μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων στον αεροπορικό τομέα είναι πιθανή με τους κατάλληλους συμβιβασμούς, ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών», τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού, Νέλι Κρους.
Η Lufthansa είχε υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Austrian Airlines στις αρχές Δεκεμβρίου και η Κομισιόν είχε εκφράσει ανησυχίες μήπως η συμφωνία θα εμποδίσει τον ανταγωνισμό στα δρομολόγια από Βιέννη. Παράλληλα, η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης να αναλάβει χρέος 500 εκατ. ευρώ της Austrian Airlines.

πηγη: naftemporiki.gr
Hi there!

Blog Archive