Direkt zum Hauptbereich

Αναγκαστική προσθαλάσσωση για τα υδροπλάνα


Συσσωρευμένα χρέη, φαίνεται να οδηγούν σε «αναγκαστική προσγείωση», την εταιρία υδροπλάνων ArGo Airways, η οποία έστησε τη μεγάλη επένδυση με έδρα το Βόλο.
Πρωτοβουλία για να δοθεί φιλί ζωής στην εταιρία αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια τα υδροπλάνα να παραμείνουν στο Βόλο.
Άλλωστε δεν είναι διόλου μικρό το χρονικό διάστημα, στο οποίο τα έξοδα της εταιρίας έτρεχαν, ενώ τα υδροπλάνα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια εξαιτίας της απίστευτης γραφειοκρατίας που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.
Για ενάμισι χρόνο η εταιρία πλήρωνε χωρίς τα υδροπλάνα να έχουν ανάψει τις μηχανές τους, δηλαδή χωρίς κανένα έσοδο.
Αυτές τις ημέρες το υδροπλάνο που εκτελούσε δρομολόγια προς Σκιάθο και τελευταία προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Ελβετία για την ετήσια συντήρησή του.
Όμως ο προβληματισμός για το εάν θα επιστρέψει είναι μεγάλος, αφού η εταιρία δείχνει να έχει απηυδήσει από την οικονομική αιμορραγία που επέφερε στα ταμεία της το ασαφές νομοθετικό πλαίσιο, η απουσία υδατοδρομίων και πλήθος άλλων εμποδίων, τα οποία κλήθηκε να ξεπεράσει μόνη της.
Πλέον και ενώ απομένουν μόλις δύο μήνες πριν τη μεγάλη τουριστική κίνηση για το καλοκαίρι, περίοδος που ίσως αναστρέψει την κατάσταση, η ArGo Airways φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο.
Για την Παρασκευή 9 Απριλίου, στις 11 π.μ., έχει προγραμματιστεί σύσκεψη τοπικών φορέων, προκειμένου να διερευνηθεί η πρόθεση αγοράς του 10% των μετοχών της ArGo Airways, έναντι 200.000 ευρώ. Ενέργεια που θα βοηθήσει την εταιρία να λειτουργήσει απρόσκοπτα μέχρι το καλοκαίρι.



πηγη: hbnews.gr

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν