Direkt zum Hauptbereich

Αναδιάταξη δικτύου εσωτερικού – Ναύλοι προσφοράς για νέες άγονες γραμμές


Η AEGEAN ανακοινώνει ότι από τις 14 Μαϊου 2010 θα συνδέει την Αθήνα με την Καλαμάτα με μία πτήση την ημέρα ενώ από 20 Μαϊου 2010 οι πτήσεις θα αυξηθούν σε 2 την ημέρα. Το δρομολόγιο αυτό θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διακοπής. Η κάλυψή του γίνεται δυνατή λόγω της συμφωνίας της AEGEAN με την  εταιρεία Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε. η οποία πραγματοποιεί μία πολύ σημαντική επένδυση στην Μεσσηνία και θα συμβάλει σημαντικά στην αεροπορική σύνδεση της Νοτίου και Δυτικής Πελοπονήσου με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά υπάρχει συνεργασία αεροπορικής εταιρείας με τουριστικό προορισμό για την από κοινού ανάπτυξη νέας γραμμής στο εσωτερικό της χώρας.
Παράλληλα με βάση τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ελληνικό Δημόσιο για την  εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονων γραμμών) μέχρι στιγμής στην AEGEAN έχουν κατοχυρωθεί οι γραμμές Αθήνα – Σητεία και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, στις οποίες η εταιρεία ήταν ο μοναδικός μειοδότης με μηδενικό οικονομικό αντιστάθμισμα. Η AEGEAN θα ξεκινήσει πτήσεις στις ως άνω γραμμές από την 1η Απριλίου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι ως άνω άγονες γραμμές θα εκτελούνται με μηδενικό τίμημα ενώ η προσφορά θέσεων θα είναι υπερδιπλάσια από αυτή που ορίζει ο κανονισμός.
Για τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη – Σάμος και Θεσσαλονίκη – Χίος, που η  AEGEAN μειοδότησε αιτούμενη μηδενικό τίμημα  αλλά υπάρχουν και άλλοι διαγωνιζόμενοι που επίσης δεν ζήτησαν τίμημα, η έκβαση του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη. Για τις ως άνω γραμμές η AEGEAN προτίθεται, μετά την ενδεχόμενη κατοχύρωσή τους, να προβεί σε άμεση προσφορά 20.000 θέσεων στον χαμηλότερο ναύλο των 39 ευρώ που αντανακλά περίπου στο 50% του μέγιστου ναύλου  δρομολογίων άγονων γραμμών που προβλέπεται από την διαδικασία και που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Σκοπός της εταιρείας με την προσφορά αυτή, που δίδεται για πρώτη φορά, είναι να αυξηθεί η επιβατική κίνηση, να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες και να αξιοποιηθούν οι υπερδιπλάσιες από τις προβλεπόμενες από την προκήρυξη παρεχόμενες θέσεις.
Η AEGEAN έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του δικτύου της από Θεσσαλονίκη με τις ως άνω γραμμές, αφενός γιατί η εταιρεία διαθέτει ήδη σημαντικό δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού και αφετέρου γιατί οι συνδυασμοί των δρομολογίων που προσφέρει θα μπορούν να δώσουν πολλαπλάσιες δυνατότητες στους επιβάτες και άλλων περιοχών της περιφέρειας.
Στο πλαίσιο της αναδιάταξης του δικτύου της για εμπορικούς αλλά και οικονομικούς λόγους και με βάση την συνολική παρεχόμενη χωρητικότητα στην αγορά, η εταιρεία διακόπτει από τις 7 Απριλίου τις πτήσεις προς Λήμνο και  Κεφαλονιά. Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ως άνω περικοπές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικές συνδέσεις, τις οποίες θα τους προσφέρει η AEGEAN μέσω άλλων εταιρειών ή να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τα οποία έχουν ήδη εκδώσει.

Νέοι προορισμοί και δρομολόγια της AEGEAN
Αθήνα – Καλαμάτα    2 πτήσεις καθημερινά
Αθήνα – Σητεία    5 πτήσεις την εβδομάδα
Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα   5 πτήσεις την εβδομάδα

πηγη:Aegean Airlines

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν