Direkt zum Hauptbereich

Τα στοιχεία της συγχώνευσης Olympic Air - Aegean στις 3 Μαρτίου


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας για τη συγχώνευση της Olympic Air και της Aegean πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο από την επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να εξεταστεί κάθε πιθανότητα δημιουργίας καρτέλ στο χώρο των αερομεταφορών το οποίο θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον

"Δεν αρκεί η όλη διαδικασία να είναι άψογη από τυπική και νομική άποψη. Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Εξίσου σημαντική είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μέρος επιχειρηματικών συμφωνιών ή συγκρούσεων αλλά παραμένει ο εγγυητής για το δημόσιο συμφέρον και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών, η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές», έσπευσε να προσθέσει.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ζήτησε από όλους η ανάληψη των καθηκόντων τους να ξεκινήσει με μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης - παραλαβής και τους επισήμανε ότι η θητεία τους πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επαγγέλλεται η κυβέρνηση: της οικονομίας, της διαφάνειας και της λιτής, χωρίς προκλητικές συμπεριφορές, διοίκησης. Ξεκαθάρισε δε ότι οι συγκοινωνιακοί Οργανισμοί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εξυγίανση, έχουν χρονικό ορίζοντα. Δεν πρέπει να είναι απλοί διαχειριστές, αλλά να διοικήσουν με βάση συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Η νέα εταιρεία δεν θα προχωρήσει στην αύξηση τιμών, ούτε πρόκειται να μειώσει προσωπικό, διαβεβαίωσε ο κ. Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι η σύμπραξη δεν σχεδιάζει περικοπή του λειτουργικού κόστους αλλά στοχεύει σε πιο ομαλή αντιμετώπιση της κρίσης.
Οι δύο βασικοί μέτοχοι προγραμματίζουν στις 3 Μαρτίου να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης, και παράλληλα περιμένουν την τελική έγκριση της ελληνικής, καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ως συνήθως, η γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκδοθεί σύντομα, καθώς στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οι ειδικοί των Βρυξελλών δεν καθυστερούν να γνωμοδοτήσουν, γνωρίζοντας ότι τις αποφάσεις τους αναμένουν οι αγορές.

Απάντηση της ΝΔ
Ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών της ΝΔ, Σταύρος δήλωσε: "Το σχέδιο για την κάλυψη των εργαζομένων σε βάθος εικοσιπενταετίας, αντιστοιχεί σε έλλειμμα τριών χρόνων της παλαιάς Ολυμπιακής" και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για αναξιοπιστία και αντιφάσεις, αφού  προεκλογικά μιλούσε για την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν