Direkt zum Hauptbereich

Olympic Air: Έχασε τις άγονες γραμμές από λάθος

Σε συνέχεια της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ανάθεση των άγονων αεροπορικών γραμμών, που ανέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η νές προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση 24 άγονων αεροπορικών γραμμών.
Η σύμβαση που θα υπογραφεί, θα είναι διετούς διάρκειας, από την 1 Απριλίου 2010 έως τις 31 Μαρτίου 2012.
Ο διαγωνισμός είχε ματαιωθεί λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και οι πτήσεις προς τους 24 προορισμούς είχαν ανατεθεί ως τις 30 Νοεμβρίου στην Olympic Air.
Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί το χρονικό διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου ως την 1η Απριλίου, προκηρύχθηκε και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου διαγωνιστική διαδικασία διαπραγμάτευσης, με τη συμμετοχή των εταιρειών που είχαν συμμετάσχει στον ακυρωθέντα διαγωνισμό.

Μετά την αξιολόγηση των προσφορών από τις 24 άγονες γραμμές, δέκα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία ATHENS AIRWAYS , πέντε στην εταιρεία SKY EXPRESS, ενώ για τις υπόλοιπες εννέα ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και επαναπροκηρύχθηκε νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των ιδίων εταιρειών και αναμένεται η υποβολή των προτάσεών τους.
Συγκεκριμένα, η ATHENS AIRWAYS ανέλαβε τις γραμμές από Αθήνα για Ικαρία, Κύθηρα, Κάρπαθο, Σκιάθο, καθώς και τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Χίος , Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλλονιά – Ζάκυνθος και Θεσσαλονίκη – Σάμος. Στην SKY EXPRESS δόθηκαν οι γραμμές: Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος- Ρόδος, Αθήνα - Σκύρος, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αθήνα - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα.
Οι γραμμές που επαναπροκηρύσσονται είναι από Αθήνα για Αστυπάλαια, Λέρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Κάλυμνο, καθώς και οι γραμμές Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία, Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια και Ρόδος - Καστελόριζο.
Οι δύο μεγάλοι αερομεταφορείς, στη προσπάθεια τους να βγάλουν εκτός διαγωνισμού ο ένας τον άλλον, χάσανε τελικά την ευκαιρία να προσφέρουν πτήσεις με επιδότηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, η Olympic Air για μεν τις γραμμές που έκανε προσφορά η Aegean Airlines, αντιπρότεινα να τις εκτελεί χωρίς επιδότηση, ενώ για αυτές που δεν υπήρξε ανταγωνιστική προσφορά, ζήτησε πολύ υψηλό τίμημα.
Όμως, ένας όρος στη προσφορά της, έγινε αιτία να αποκλειστεί από όλες τις γραμμές. Η εταιρεία, περιέλαβε τον όρο ότι θα πρέπει να τις ανατεθούν στο σύνολό τους οι άγονες γραμμές, για να ισχύει η προσφορά για τη κάθε μία χωριστά. Ο όρος αυτός ήταν ενάντια στις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, και έτσι η επιτροπή απέκλεισε την Olympic Air από όλες τις γραμμές!
Από τη πλευρά της η Aegean Airlines, παρέλειψε να βάλει σε αρκετές γραμμές για τις οποίες έκανε προσφορά, το απαιτούμενο business plan, οπότε απερρίφθη για τυπικούς λόγους, ενώ σε κάποιες άλλες, η οι ανταγωνιστές της προσέφεραν μικρότερη τιμή.
Αποτέλεσμα, οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ελλάδος να μείνουν έξω από τη πίττα των άγονων γραμμών.
Πάντως, τη Δευτέρα ο κ. Βγενόπουλος έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου, ενώ πιθανολογείται ότι οι δύο εταιρίες θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανατρέψουν την απόφαση της ΥΠΑ.
hellenicbusiness.gr

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν