Direkt zum Hauptbereich

Σε συγχώνευση προχωρούν η British Airways και η Iberia

Συμφωνία συγχώνευσης υπέγραψαν η British Airways και η Iberia, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2010 μετά τις εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο αερομεταφορέων, αλλά και τις ευρωπαϊκές Αρχές ανταγωνισμού.
Όπως ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη η ισπανική εταιρεία, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο αερομεταφορέων βρήκαν «κοινή βάση» προκειμένου να προχωρήσουν στη συγχώνευση.
Η Iberia χαρακτήρισε «δεσμευτική» τη συμφωνία «μεταξύ ίσων».
Η βρετανική εταιρία θα έχει τον έλεγχο του 55% της νέας εταιρίας και οι μέτοχοι της ισπανικής, θα ελέγχουν το 45% του κεφαλαίου.
Τη γενική διεύθυνση της νέας εταιρίας αναλαμβάνει ο Γουίλι Γουάλς, που μέχρι τώρα είχε τα ηνία της British Airways.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η ΒΑ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι συνεδριάσεις των ΔΣ εξέταζαν μία «πιθανή συναλλαγή» μεταξύ των δύο εταιρειών, ωστόσο προστίθεται ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα «κλείσει» η συμφωνία.
Οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει από τον Ιούλιο του 2008 ότι ενδιαφέρονται για την προοπτική της συγχώνευσης. Η ΒΑ ελέγχει ήδη το 13,5% του ισπανικού αερομεταφορέα.
Οι μετοχές της British Airways εκτινάχθηκαν υψηλότερα κατά 7,75% μετά την ανακοίνωση.
Η ΒΑ είχε προ φόρων ζημίες 292 εκατ. λιρών στο εξάμηνο που τελείωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου (πρώτο οικονομικό εξάμηνο για την εταιρεία) και η Iberia, στο δεύτερο τρίμηνο, ζημίες 72,8 εκατ. ευρώ (66 εκατ. λίρες).
Σύμφωνα με την El Pais, η ΒΑ θα κατέχει το 55% και η Iberia το 45% της νέας εταιρείας. Ο πρόεδρος της Iberia, Αντόνιο Βάσκες, θα είναι πρόεδρος της εταιρείας, η οποία θα έχει έδρα στο Λονδίνο, σύμφωνα με πηγές που αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.
in.gr

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν