Direkt zum Hauptbereich

To 4000o αεροσκαφος της οικογενειας Α320 παρεδωσε η Αirbus!


H Airbus παρεδωσε την Παρασκευη το 4000ο single aisle αεροσκαφος της σε πελατη. Η ΤΑΜ απο τη Βραζιλια παρελαβε το Α319 της απο το εργοστασιο στο Αμβουργο.

Το αεροσκαφος ειναι διαμορφωσης all economy για 144 επιβατες και εχει κινητηρες της ΙΑΕ. Αξιοσημειωτο ειναι οτι κατα την παραδοση η ΤΑΜ μετεφερε με το αεροσκαφος της δωρεες για διαφορα σχολεια για ατομα με ειδικες αναγκες στη Βραζιλια, στα πλαισια ενος προγραμματος του Ιδρυματος Airbus.

Η Maria Claudia Oliveira Amaro, Chairman of the Board of Directors της TAM, ειπε: „Η αγορα του 4000ου αεροσκαφους της οικογενειας Α320 της Airbus ειναι ενα ακομη σημειο αναφορας της συνερργασιας μας με την εταιρεια. Ακομα μεγαλυτερη θα ειναι η ικανοποιηση στη Βραζιλια επειδη η ΤΑΜ με την παρθενικη πτηση του αεροσκαφους με τα χρωματα της συμβαλλει στην ευαισθητοποιηση της κοινωνικης υπευθυνοτητας."

Ο διευθυντης της Airbus, Tom Enders ειπε: "Η παραδοση του 4000ου αεροσκαφους της Α320 οικογενειας στην ΤΑΜ, οχι μονο αποδεικνυει την επιτυχια του προγραμματος της οικογενειας του Α320, αλλα και τη δυνατη συνεργασια μας με την ΤΑΜ, τον μεγαλυτερο χρηστη Αirbus στο νοτιο ημισφαιριο."

Ο Daniel Baubil, Airbus Executive Vice President A320 Family Programme, ανακοινωσε συνεχεις βελτιωσεις στον τομεα της αεροδυναμικης, βαρους, λειτουργεια και ανεση καμπινας στην οικογενεια του Α320.

Η TAM εγινε το 1988 χρηστης του Α319. Η εταιρεια ειχε δωσει τοτε μια ιστορικη παραγγελεια για 90 αεροσκαφη, μαζι με τις TACA και LAN. Σημερα η ΤΑΜ εχει ενα στολο απο 125 αεροσκαφη. Συνολικα στη νοτιο Αμερικη πετανε πανω απο 350 αεροσκαφη της Airbus σε 22 χρηστες. Η Airbus καλυπτει ετσι πανω απο 40 % του συνολικου στολου απο αεροπλανα με πανω απο 100 θεσεις στη Λατινικη Αμερικη.

Μεχρι τωρα παραδωθησαν πανω απο 6400 αεροσκαφη της οικογενειας Α320 σε 221 πελατες παγκοσμιως.

πηγη: flugrevue.de, AVNews

Beliebte Posts aus diesem Blog

Το φωνητικό αλφάβητο κατά τον ICAO

A = Alpha B = Bravo C = Charlie D = Delta E = Echo F = Foxtrot G = Golf H = Hotel I = India J = Juliet K = Kilo L = Lima M = Mike N = November O = Oscar P = Papa Q = Quebec R = Romeo S = Sierra T = Tango U = Uniform V = Victor W = Whiskey X = X-Ray Y = Yankee Z = Zulu 1= Wun 2= Too 3= Tree 4= Fow-er 5= Fife 6= Six 7= Seven 8= Ait 9= Nin-er 0= Ze-ro

Ατύχημα στα Μέγαρα

Σήμερα όπως ανακοινωσε το ΓΕΣ, ένα  Piper PA.44-180 Seminole με νηολόγιο SX-BTC (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων στις 16:35. Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στο άνοιγμα του κυρίους σκέλους προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με αυτό ανεβασμένο. Άμεσα επενέβη η ομάδα διάσωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία Global Aviation η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα.  AVNews

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: Hellas Wings [ - closed - ]

H Hellas Wings Ελληνικα Φτερα Ε.Π.Ε. [Κωδικοι - / LJR] ηταν μια θυγατρικη εταιρεια της Athens Aviation Services (με εδρα τη Γλυφαδα, η οποια ειχε δικτυο επιγειας εξυπηρετησης σε 22 ελληνικα αεροδρομια, με δραστηριοτητα στον χωρο απο το 1973) και ιδρυθηκε τελη 1997. Την αδεια εμπορικης εκμεταλλευσης την πηρε στις 04.09.1998, και με βαση αυτη μπορουσε να μεταφερει επιβατες, εμπορευματα και ταχυδρομειο, με το χαρακτηρισμο της εταιρειας σαν εταιρεια aerotaxi. Η εταιρεια προσεφερε τα αεροσκαφη της για μισθωση περιορισμενου χρονου. Καποια στιγμη το 2006 συνδεθηκε λανθασμενα με την Hellas Wings στη Νορβηγια, μιας και αυτη ειναι tour operator (με ελληνα ιδιοκτητη) και οχι αεροπορικη εταιρεια και ουδεποτε ειχε σχεση με την LJR. Τον Μαρτιο του 2000 πηρε την αδεια εκμεταλλευσης για ενα ΒΑe Jetstream 31 (18 pax conf.) για ad hoc charter πτησεις. Το 2002 καταφερε και εκλεισε συμβολαιο αεροδιακομιδης ασθενων που περιελαμβανε και τους Ολυμπιακους Αγωνες της Αθηνας το 2004. Το 2004, μεταξυ 20 Ιουν